8. Feb. 2012 | Tre barn får erstatning fra NPE etter svineinfluensavaksinen Pandemrix

Studier i andre nordiske land har vist at svineinfluensavaksinen Pandemrix kan medføre narkolepsi dersom den blir gitt til barn. Nå har tre barn fått innvilget erstatning av Norsk pasientskadeerstatning etter å ha blitt vaksinert. NPE kom frem til at det var årsakssammenheng mellom barnas narkolepsitilstand og bruk av vaksinen.

Omfanget av erstatningen er uvisst

De tre barna som nå har fått innvilget erstatning er trolig rammet av tilstanden på permanent basis. Det kan derfor bli snakk om millioner i erstatning til hvert enkelt barn. NPE følger vanlige erstatningsrettslige utmålingsregler. Heriblant reglene om at en skal få erstattet fremtidig inntektstap, samt ytelser til bistand i hjemmet utover det kommunen kan tilby. Les mer om erstatningspostene ved personskade her.

Trolig langt flere som har krav på erstatning

Rundt 2,2 millioner nordmenn lot seg vaksinere under svineinfluensaepidemien. Over en halv million av disse var barn. Det er sannsynligvis svært mange som enda ikke har meldt sine krav til NPE. Dersom du ønsker bistand med å fremme krav til NPE kan du kontakte en av erstatningsadvokatene ved å benytte skjemaet eller kontaktinformasjonen i høyre marg.

Del på facebook!

👤 Av advokat Eirik TeigstadJeg heter Eirik Teigstad. Jeg spesialiserte meg innen personskadeerstatning på Universitetet i Oslo, og startet deretter å jobbe som advokat innenfor erstatningsrett for over ti år siden. Send meg en mail så skal jeg se om vi kan hjelpe deg.

Kontakt oss

    Har jeg krav på erstatning?
    Har jeg krav på fri rettshjelp?
    Har jeg noen frister å forholde meg til?
    Send oss en uforpliktende e-post!